Gå til meny

SOS Rasisme vil ikke delta på Tabloid 27. mai

SOS Rasisme har blitt invitert til å delta i kveldens Tabloid på TV2. På bakgrunn av at TV2 finansierte norgesbesøket til nazihistorikeren David Irving i går, ønsker SOS Rasisme ikke å delta i kanalens programsendinger.

- Vi mener det er totalt uakseptabelt at en av Norges største medier sponser Europas mest innflytelsesrike Hitlervenn og jødehater, vi vil gjøre det klart at TV2 ikke kan innta en slik posisjon og samtidig forvente velvillighet fra antirasister, det sier første nestleder i SOS Rasisme Ola Melbye Pettersen. Han ble ringt opp av Tabloid onsdag formiddag og bedt om å stille til debatt om medienes håndtering av nettopp Irving-saken.

- Bidrar til økt jødehat

SOS Rasisme mener kanalen begikk et stort presseetiske overgrep, og satte seertall og annonseinntekter foren hensynet til nazismens ofre. Etter diskusjon i organisasjonens ledelse ble det derfor bestemt å takke nei til å delta.

- TV2 ønsker naturlig nok å renvaske seg selv etter kritikken SOS Rasisme og flere andre satte fram i går, men vi vil ikke bidra til dette. Fem minutters taletid på kveldens Tabloid vil heller ikke kunne rette opp den massive reklamen Irving har fått som følge av TV2s opptreden. Resultatet er at det økende jødehatet i Europa får innpass i Norge, samtidig som det er et slag i ansiktet på norske minoriteter, krigsveteraner og antirasister, sier Pettersen.

På nordens største forum for nazister og høyreekstreme, nordisk.nu, blir TV2s intervju feiret som en seier. Her kan vi blant annet lese:

“fnugget: “HAHAHA, herlig. Han fikk noen millioner seere og pressedekning så det holdt. Proff mann.”

Wiwila: “Enig. Irving – jødene: 1-0
Denne gangen fikk Irving mye mer – og bedre – PR enn om invitasjonen hadde stått ved lag og han hadde fått tale på litteraturfestivalen. Tipper de politisk korrekte er bra frustrert nå….”

- Fortsatt nulltolleranse mot nazismen

SOS Rasisme var sterkt delaktige i at det folkelige presset mot Irving ble så stort at han forlot Norge i går kveld. Dermed ble det ingenting av møtene han forsøkte å gjennomføre i Lillehammer/Hamar og Oslo, der nordiske nazister og sympatisører mobiliserte for å delta.

- Dette viser at den norske motstanden mot nazisme og rasisme fortsatt er sterk. Ytringsfriheten har aldri innebåret frihet til å mobbe, hetse og true enkeltpersoner eller grupper av mennesker. Det åpne jødehatet på 30-tallet viste tydelig hva konsekvensen av en slik «ytringsfrihet» er: etnisk rensing og folkemord. SOS Rasisme vil aldri akseptere at historien gjentar seg, og vår parole i denne saken er «Aldri mer 1940», avslutter Pettersen.


Billettene som TV2 kjøpte til David Irving:

Billetten til David Irving - side 1
Billetten til David Irving - side 2

Pressemelding fra SOS Rasisme

27.05.2009

© 2013 SOS Rasisme

SOS Rasisme Arbeidsutvalget       SOS Rasisme Økonomiutvalget
        Strandgata 71, 5528 Haugesund
E-post:au@sos-rasisme.no       Tlf: 52 71 21 75
Nytt nr: 479 45 490